torstai 3. marraskuuta 2011

Turkki 2011

Syyslomalla meidän perhe, serkut Riina ja Valtteri, setäni Arto, hänen vaimonsa Tuovi ja kummitätini Marjo olimme Turkin Sidessä Sea World Resort & Spa nimisessä hotellissa. Oli kyllä ihanin reissu ikinä!


Heti lauantaina, kun syysloma alkoi lähdimme kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää 8 maissa aamulla. Lento oli vasta joskus neljältä päivällä, mutta siellä pitää olla jo hyvissä ajoin kaikenmaailman passintarkastusten ja lähtöselvitysten takia.
Lensimme tälläkertaa finnairilla ja tylsää oli se, että koneessa ei ollut kuullokkeiden paikkoja, joten lennon aikana ei voinut katselle koneen elokuvia, mutta nopeasti se silti meni, hyvässä seurassa, of course.

Ahdasta ..

Laskeuduimme Antalayaan taputusten saattelemana, mikä on yleistä aina koneen laskeuduttua ja sillä ikäänkuin kiitetään miehistöä onnistuneesta lennosta.
Laukut saatuamme lähdimme oppaan kanssa bussilla kohti hotellia. Matkan aikana opas kertoi kaikenlaista Turkista, turkkilaisista ja ym perustietoa esim. tinkimisestä, joka pitäsi olla hallussa. Opas kertoi myös turkkilaisen tervehdyksen, joka oli Merhaba ja kiitos oli Sa ol. Huomasi sitä käyttäessään, että turkkilaiset olivat hyvin otettuja, jos heille puhui niiden omaa äidinkiletään.


Hotelli oli toosi iso ja siisti paikka! Aulakin oli jo kolme kertaa isompi kuin meidän talo. Hotellissa oli 5 kerrosta ja meidän hotellihuone (3211) oli toisessa kerroksessa, melkein ihan hotellin toisessa päässä, josta oli melkein suora yhteys hisseillä ruokabuffettiin, mitä tästä voimme päätellä?

Hotellilla oli kaksi isoa uima allasta, erillinen lastenallas, sisäallas ja liukumäkiä. Kylmää oli vesi, mutta ei se menoa haitannut. Siellä oli myös oma Hamam, eli turkkilainen sauna, jossa kaikki aikuiset kävivät itseään hierotuttamassa ja kylvetettämässä. Allasalueen ympärillä olevalla nurmella oli kaneja, kukkoja ja kanoja. Ajateltiin Riinan kanssa iltaisin kanaa syödessämme, että mistäköhän takapihalta tämäki on tähän ilmestynyt?


Hotellilla oli oma ranta ja sellainen iso laituri auringonpalvontaa varten.




Ruuat sielä oli hyviä ja sielä sai halutessaan varata myös ala carte-ravintolan, mutta buffetissa oltiin lähes joka ilta, kahta kertaa lukuunottamatta. Päivisin oli tarjolla hampurilaisia, ranskiksia ymm. Niin ja jäätelöä + tuiman mummon valmistamia lettuja. Meillä oli se Al Inclusive, niin siihen sisältyi nämä kaikki ja juomat, joita sai hakea vaikka koko ajan baareista, kätevää.

Kävimme aasialaisessa yhtenä iltana ja sielä oli sushia, nam!
 
Ei uskois, mutta se on katkarapua.

Hyvää oli ja syvälle meni.

aamupala

Lähdimme käymään yhtenä päivänä Siden vanhassa keskustassa, jossa on Antiikin raunioita ja kävelykatu pienineen putiikkeineen. Ihanan näköistä ja ei-niin-ihania karvaisia kauppiaita.






Päivisin pelasin melkein joka päivä Saksalaisten kera futista ja myös muita pelejä. Sielä oli sellaisia animaattoreita, jotka hoitivat tuon viihdytyspuolen. Lentopallosta tikanheittoon.
Riinan ja Valtterin kanssa pelattiin toiseksivipana päivänä Unoa ja eräs animaattoreista, Ali (fakiiri) tuli meidän kanssa pelaamaan sitä. Oli kyllä mielenkiintoista ja hassun kuuloista opettaa sille suomea. Lopulta siinä kävi niin, että hulluksihan se rupes haukkumaan, en tiedä kyllä miksi :D
Iltaisin oli aina myös jotakin ohjelmaa. Oli tanssia, tulennielentää, komediaa ymms. Hauskoja oli! Mieleenpainuvin oli kyllä se, kun tämä Ali, tuli vain hellehattu kulkusten edessä lavalle.. Ei siitä sen enempää :D


Kentsu, I miss u :D


Ken ja Casper

Olisi kyllä ollut kiva jäädä vielä toiseksi viikoksi, mutta oli se mukavaa tulla kotia! Mahtava reissu oli ja toivottavasti tulee lisää tällaisia (:

Pahoittelen kun kirjoittelen vasta nyt, mutta on ollut vähän kiirettä ja oon vaan niin todella laiska. Parempi myöhään kun ei milloinkaan !


-Meri

3 kommenttia: